Godt sommerfiskeri langs klintekysten
juli 25, 2017
Fremover blogger jeg på Facebook
februar 27, 2019

Vildt havørred-bonanza på kysten

I sidste uge var jeg en tur på kysten. Egentlig havde jeg planlagt en morgentur, da jeg havde fået gode meldinger om godt fiskeri inden solen stod op. Dette gik dog allerede halvt i vasken, da jeg først ankom på pladsen, netop som solen stod op.

Jeg kom hurtigt i tøjet og fik klargjort grejet. Derefter benene på nakken og afsted mod spottet – eller dvs. afsted mod en strækning, hvor jeg tænkte, at jeg ville vente med at fiske, til jeg så fisk i overfladen. I det første badekar jeg stødte på stod allerede en fluefisker og fiskede løs. Da jeg gik forbi og hilste på ham sprang en mindre fisk fri af vandet inden for kastehold. Okay dejligt at se liv på pladsen. Længere nede af kysten mødte jeg Morten, som jeg kender fra tidligere. Morten havde set nogle mindre fisk i overfladen.

Havørred

Fin spidsefisk der kom med hjem til gryden.

Efter en hyggelig snak med Morten gik jeg længere ned af kysten og startede midt i et større badekar. Troen på fisk var måske lidt ved at forsvinde – men efter ca. 20 minutters fiskeri bliver fluen pludselig taget hårdt – og efter en fin lille fight lander jeg en smuk fisk midt i fyrrerne. Dejligt at der også var fisk bare med lidt størrelse på – og jeg bliver stadig overrasket over, hvor godt disse sommerfisk fighter. Jeg ser, at Morten også lander en fisk. Mere sker der umiddelbart ikke, og Morten kommer forbi til en kort snak – hans fisk var i samme størrelse som min, og han vil nu fiske tilbage mod bilen med spinnekæppen.

Og pludselig går det stærkt – jeg ser fisk, der jager i overladen, fisk der springer fri af vandet – og heldigvis også fisk for enden af min flueline. Jeg startede med en mindre Guldbasse, da vandet var helt roligt, da jeg kom. I takt med at solen er kommet op og vinden er taget til, ser jeg ikke grund til at skifte flue. En lille flue i høj solskin har tidligere på sommeren givet godt med fisk. Om det er en Guldbassen, Kobberbasse eller en anden nullermands flue er nok lige meget, bare den ikke er for stor her i den skarpe sol.

Små fluer var opskriften til success

Som nævnt går der rent havørred-bonanza i den – og de næste timer lander jeg samlet ni fisk over målet og en tilsvarende mængde mindre fisk. Fiskene er i den grad hugvillige, og at kaste til sete fisk, der med det samme tager fluen, er noget af det mest spændende, du kan opleve på den danske kyst 🙂

Timerne går nu hurtigt og jeg får hverken vådt eller tørt – der fiskes bare igennem. Jeg kigger på klokken, og den er langt over middag – så forstår jeg bedre, hvorfor maven nu begynder at brokke sig. Selvom der stadig er fisk i vandet, begynder jeg at fiske mod bilen. Og inden jeg forlader det spændende badekar, lander jeg den sidste flotte fisk på lidt over 50 cm kl. 13.30 i høj sol. For en gangs skyld er jeg fiskemæt – det er ikke tit, jeg har oplevet det som kystfisker – men jeg har nu været i gang i over 10 timer – og synes at det er på tide at vende hjem ad. Med en fin fisk hængende i bæltet og en række flotte fisk landet, går jeg stille og roligt mod bilen med et kæmpe smil på læben og en masse gode fights på nethinden.

Udover masser af fisk i havet kiggede Fiskeørnen også forbi, den fløj faktisk lige hen over Morten på et tidspunkt. På vej op til bilen støder jeg på to store snoge, der ligger og hygger sig i solen på strandens lune sten.

Ja – man får mange gode naturoplevelser som dansk lystfisker 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dansk